اصولا بازی مختص سن خاصی نیست حتی بزرگسالان نیز نیاز به بازی و سرگرمی دارند ولی بازی فواید بسیار زیادی برای کودکان دارد که در ذیل به تعدادی از آنها بصورت تیتر وار اشاره مینماییم .
اجتماعی شدن ، تحرک ، تخلیه فشار های صبی و استرس کودک ، رشد هوشی ، کسب مهارت های اجتماعی ، یادگیری و آموزش حل مسئله ، کسب مهارتهای فیزیک ، پرورش مهارتهای کلامی ، پرورش مهارتهای شناختی ،رشد تربیتی ،و دهها فایده مثبتی که میتوان برای بازی برشمرد ولی برای بازی کودکان اسباب و وسایلی مورد نیاز است که کودکان در هنگام بازی از آن استفاده میکنند و اینجاست که نقش سازنده اسباب بازی در شکل گیری شخصیت کودکان نمایان میشود .
اگر بدانیم نوع اسباب بازی که در اختیار کودک مان قرار می دهیم تاثیر مستقیم در رشد ذهنی و افزایش مهارت های حرکتی او دارد حساسیت بیشتری در انتخاب اسباب بازی های او به خرج می دهیم.كودك در جريان بازي پرورش فكري، عاطفي و جسمي و اجتماعي مي يابد زیرا بازی راهی برای ابراز و نشان دادن احساسات است و باعث تخلیه فشار و استرسهای عصبی کودک میشود. بازي، روش طبيعي شركت كودكان در فعاليتهايي است كه سرانجام سبب كسب مهارت و ورزيدگي براي مقابله با مشكلات زندگي مي شود. كودكان از طريق بازي احساسات، ناكاميها و اضطرابهاي خود را بيان مي دارند. همه كودكان فارغ از رنگ پوست و مو يا تعلق به نژاد و قوم خاص در هر كجاي دنيا كه باشند بازي مي كنند فعاليت بازي در واقع تلاش كودك براي كنار آمدن با محيط است كه از اين طريق او خود را مي يابد و دنيا را درك مي كند.
ساخت اسباب بازیها مختلف با توجه به همین مسائل روان شناختی روز بروز توسعه میابند و اسباب بازیهای جدیدی ساخته میشوند که در شرایط مختلف این نقش را بازی کنند . کیفیت و برند و مواد اولیه بکار رفته در اسباب بازی عوامل تاثیر گذار در قیمت اسباب بازی میباشند . متاسفانه رقابتی شدن بازار و سود جویی بعضی از شرکتها باعث شده که اسباب بازیهای بسیار بی کیفیت و غیر استانداردی را روانه بازار کنند که با توجه به بکار گیری مواد غیر استاندارد و نبود نظارت دولتی در تولید این وسایل صدمات جبران ناپذیری به کودکان ما وارد میشود